Az előző cikkemben arról beszéltem melyek azok a fontos vitaminok, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy hajunk egészséges legyen. De nem csak a vitaminok fontosak, hanem az ásványi anyagok és nyomelemek is. Itt a lista, hogy szép és egészséges legyen a hajatok!

Ásványi anyagok és nyomelemek:

 • Vas: A vashiány tünetei között megtaláljuk a hajhullást is. Ha nincs megfelelő mennyiségű vas a szervezetünkben a vér nem tud annyi oxigént szállítani, amennyi szükséges lenne ahhoz, hogy minden szervünk megfelelően működjön. Nem szabad elfelejteni , hogy a vas felszívódásához elengedhetetlen a C-vitamin!
 • Cink: A cink nagyon fontos segítő eleme az anyagcserénknek, így ha kevés van ebből a szervezetünkben, hajunk elvékonyodik és kihullik. Viszont ha megfelelő mennyiségű cinket fogyasztunk a hajunk megerősödik és gyorsabban is nőhet.
 • Jód: Ez az ásványi anyag segíti a pajzsmirigy működését, így minden olyan hormonális megbetegedést, ami hajhulláshoz vezethet, megakadályoz. Ha megfelelő mennyiségű tengeri halat, tengeri sót, vagy zöldséget fogyasztunk, biztosan nem okoz problémát a hiánya.
 • Réz: A réz elősegíti a melanin képződést, ami fontos a megfelelő fejbőr és haj pigmentációhoz. Mindezek mellett javítja a haj szerkezetét, segít abban, hogy kevésbé legyenek töredezettek a hajszálaink.
 • Szelén: Ezzel az anyaggal is csínján kell bánni, ugyanis hiánya és túladagolása egyaránt okozhat hajhullást. Megfelelő mennyiségben azonban ez az anyag is elősegíti a pajzsmirigy rendes működését.
 • Kálcium: Ha testünkben nem megfelelő mennyiségben található meg ez az ásványi anyag, akkor azt a körmünk és a hajunk sínyli meg, ugyanis innen választja ki a szervezetünk legelőször a működéshez kellő mennyiséget.
 • Magnézium: Ma már elég sok reklám szól arról, hogy a magnézium hiánya milyen tünetekkel jár, és sajnos ezek közé sorolható a stressz is, amiről pedig szintén tudjuk, hogy nincs jó hatással hajunk egészségére.
 • Foszfor: Elősegíti az ingerület átvitelt, így segít pl. az idegsejteknek, de a hajhagymáknak is helyesen működni.
 • Kén: Elősegíti a keratin nevű fehérje előállítását, ami elengedhetetlenül szükséges például az egészséges hajhoz.
 • Kálium: A kálium nagyban befolyásolja a szervezet víz egyensúlyát, a nátriummal együtt. Mindezek mellett fontos szerepe van a normális szívműködésben, a sejtek energia ellátásában.
 • Mangán: Ennek az ásványi anyagnak a hiánya vezet a lassabb haj és köröm növekedéshez, valamint ha a hajunk nem szép fényes, hanem fakó. A mangán segíti a májat, megtalálható a csontokban is, de szerepet játszik a DNS, RNS szintézisben is.

Nagyon oda kell figyelni hogy ne szintetikus vitaminokat fogyasszuk hanem növényi kivonatokat mert ellenkező esetben többet árt mint használ! Ebben nyújt segítséget a Green Multi Complex, amiben a fontos vitaminokon kívül a megfelelő ásványi anyagok is benne vannak!

Green Multi Complex – Zöld növény alapú vitaminok és ásványi anyagok

Zöld növény alapú vitamin és ásványi anyag komplex, flavonoid, antioxidáns, emésztőenzim tartalommal. Napi használatra javasolt, a táplálék-kiegészítők piacán összetételének gazdagsága folytán egyedülálló termék!
Vitamin A, C, D3, E, K1, B1, B2, B6, B12, Niacin, Folsav, Biotin, Pantotensav, Calcium, Foszfor, Jód, Magnézium, Cink, Szelén, Réz, Mangán, Króm, Molibdén, Kálium, Klór, Spirulina, Citrus Bioflavonoidok, L. Acodiphilus, Soja izoflavonok, Gomba Comlex, Para Aminobenzoesav, Heszperidin, Rutin, Quercetin Dihydrate, RNA/DNA Complex, Kolin bitartarát, Inositol, Bór, Lutein, Szőlőmag Extract, Fenyőkéreg Extract, Zöld Tea Extract, Árpafű, Lenmag por, Zab rost, Emésztőenzim Complex, Fekete Áfonya, Ginko Biloba, Gotu Kola por.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, ingyenes tanácsadásért nyugodtan fordulj hozzám! (Elérhetőségeim: tel.:+36 30 958 2935, e-mail címem: info@sipeki.hu) Ha pedig rendelni szeretnél ITT tudsz regisztrálni, amihez használd az ajánlói kódomat, ami a következő: 137440

Következő cikkemben a fehérjék fontosságáról fogok beszélni, hajunk egészségének szempontjából.