Akiknek festett hajuk van biztosan találkozták már azzal a jelenséggel, amikor a szín megfakul. Ennek több oka is lehet, de íme néhány tipp, hogyan őrizheted meg frissen festett hajad pigmentáltságát.

Az első és legfőbb oka a színvesztésnek az, ha nagy hőnek van kitéve a haj. Például, ha megteszed azt, hogy a hajsütővasat nem a legmelegebb hőfokra állítod, és gyorsan formázod a hajad, az biztosan sokat segít! Ha elsőre nem sikerül kiegyenesíteni egy-egy tincset, várj addig, míg a hajad ki nem hűl, aztán próbáld újra.

Ugyanez a probléma a hajszárítóval. Általában a legmagasabb hőfokon használjuk, mivel szeretnénk hamar túl lenni a beszárítással, formázással járó procedúrán. Ne tedd! Használd ki a még jó meleg napsütést, várd meg míg a hajad a meleg szobában nagyjából magától megszárad, aztán vedd elő a hajszárítót és a legfinomabb, legkisebb fokozaton szárítsd be a hajad! Hidd el, sokat segítesz magadon és a hajkoronádon is, ha így teszel!

Bármilyen hihetetlen, a festett hajnak nem biztos, hogy jót tesz a hajmosás. Még mielőtt bárki azt hinné, hogy le akarok beszélni mindenkit a hajmosásról, megmagyarázom, mi lehet a probléma. A nagyon forró víz is olyan hatást ér el, mint a hajvasaló, vagy a hajszárító, ráadásul még ki is mossa a festett hajból a színt. Válasszunk inkább kicsit hűvösebb vizet és a megfelelő hajápoló, színvédő termékekkel óvjuk meg festett hajunk egészségét, színét.

És végül, de nem utolsó sorban a színvesztésnek oka lehet maga a napsütés is. Mivel a nap olyan erővel tűz, hogy még a természetes hajszínű embereknek is kiszívhatja a nap a színt a hajából, ne lepődjünk meg azon, ha a festett hajúak hamarabb is így járhatnak. Ha szereted a napsütést, de nem szeretnéd, hogy frissen festett hajad két nap múlva fakó legyen, keress egy csinos nyári kalapot és bújtasd alá a hajad. Így nem csak a fakulástól, de a napszúrástól is megvédheted magad. :)