„Vajon milyen haj állna jól?” „Befestessem vagy maradjon a természetes színe?” „Lehet, hogy kipróbálom a melírt.” „Úgy szeretném, ha göndör lenne a hajam! Mikor legközelebb fodrászhoz megyek, bedaueroltatom!” „Úgy utálom, hogy ennyire göndör! Szeretnék egy olyan frizurát, aminél kevesebbet kell szenvednem a hajvasalóval!” „Nagyon meleg van és erre a hosszú hajam még rátesz egy lapáttal! De vajon hogyan állna, ha egészen rövidre vágatnám?” „Frufrut szeretnék! Jaj, vagy mégsem?”

Kezeket fel, akinek valaha is megfordult az előbbiek közül bármelyik mondat a fejében! Én azt hiszem, többen vagyunk így ezzel, nekem legalábbis több is van a fentiekben, ami megfordult a fejemben azóta, mióta hosszú hajam van.

Nos, én úgy gondolom az élet egyszerűen túl rövid ahhoz, hogy egyszer ne próbáljuk ki, ami a fejünkben jár. Természetesen ezekben a dolgokban a fodrász mindig segítségünkre lesz, hiszen az a dolga, hogy ha valami annyira extrém dolog jutna eszünkbe, ami biztosan nem állna jól az arcformánkból, bőr-, és szemszínünkből, esetleg egyéniségünkből adódóan, arról lebeszéljen, vagy esetleg pont ezekből adódóan rábeszéljen egy olyanra, amiben tökéletesen érezzük magunkat. Ezért jó fodrász a jó fodrász! :)

Sokan a hosszú hajúak közül félnek attól, hogy rövidre vágassák a hajukat, mivel a haj lassan nő. Én ettől függetlenül bátorítanám azokat, akiknek ez megfordult a fejében, hogy egyszer érdemes kipróbálniuk magukat, hiszen manapság már annyiféleképpen lehet rövidhajat vágni, hogy biztosan találunk olyan frizurát, ami tökéletesen megfelel.

Végezetül pedig, csak annyi, hogy nincs olyan, hogy egy embernek, csak egyféle frizura állna jól. Hajszíntől, hossztól, stílustól, arcformától függően legalább 2-3 frizurát ki tud találni egy fodrász, ami biztosan jól áll. Hogy ebből melyik lesz az, amelyik a személyiségedhez teljesen passzol, azt te döntöd el. :)