Egyes emberek életében sok problémát okozhat a fejbőr seborrheás dermatitis nevű betegsége, a korpásodás. Kevesen tudják, hogy ennek a betegségnek mik állhatnak a hátterében.

Alapvetően a fejbőr úgy működik, hogy a bőr felső hámrétege folyamatosan megújul. (Ez egyébként a test többi részénél is így van.) A legfelső hámréteg elszarusodik és leválik. Ez az átlag embereknél, alig látható, átlátszó apró darabokban válik le. De vannak olyan tényezők, amik ezt a folyamatot felgyorsítják. Tehát a korpásodás okának 3 fő szükséges tényezője a következő:

  • A bőrben lévő faggyú
  • A bőr egyes mikroorganizmusainak anyagcseretermékei
  • Egyéni érzékenység.

Mindezek mellett azért egyébre is szükség van, ahhoz, hogy a korpásodás kialakuljon. Még akár az is, hogy érzékeny a fejbőrünk az egyik korpásodás elleni hatóanyagra, a ketokonazolra.

De mint általában mindenre, erre is van megoldás. Volt már egy cikk (ITT olvashatjátok el), amiben említettem a Biocom Hajsampont, Balzsamot és a Hair Nice haj és fejbőr regeneráló krémet. Ezek egyenkénti használata is megszünteti  a korpásodást, de ha egyszerre használod őket, szinte az összes haj-, és fejbőr betegségre találsz megoldást.

Bármi kérdésed merülne fel a termékkel vagy a témával kapcsolatban, kérlek keress bátran (tel.: +36 30 958 2935, e-mail: info@sipeki.hu), hiszen egy jó fodrász nem csak a hajaddal foglalkozik, hanem annak egészségével is! Ha pedig nagyker áron szeretnél terméket vásárolni, ITT tudsz regisztrálni, amihez használd ajánlói kódomat: 137440